gadis bertopeng

cerita ini bukan rekaan semata-mata, memang ada kaitan dengan yang hidup tapi yang mati x sure lagi.

maybe few of my friends dah pernah dengar cerita ni. Tapi for those yang tak pernah aq nak cerita pengalaman aq yang aq rasa antara yang terunik pernah jadi dalam hidup aq. dulu aq rajin la main laman-laman sosial yang macam-macam sekarang ni. Ada sekali ni aq terlayan "tagged", laman sosial yang membolehkan korang untuk click "yes" untuk yang korang suka, cantik, hot dan click "no" untuk orang yang huduh. haha memula bukak account dapat gak la 2-3 jam sehari depan laptop main click mende tu jek.


so dari situ aq ada la kenal sorang gadis ni, let just call her "puteri". klau judge by on her pictures, dia memang seorang yang cute la. Biasalah naluri seorang lelaki yang ingin mengenali seorang gadis cantik dan aq pun tak terlepas darinya. so, aq pun start la chatting dengan dia. Memula aq cautious gak sebab memang ramai orang yang selalu tipu through social network ni. Guna pics orang lain tapi in reality they are completely a different person. Tapi aq tgk pics dia ada 100+ so cam x logik pulak kalau dia tipu kan. so day by days aq makin rapat la dengan dia tapi x pernah jumpa since aq study kat indonesia until one day aq nak balik malaysia for semester break.

so a week before aq cakap la dengan dia. Owh yea, before tu aq nak bagitau yang puteri ni cakap dia duduk dekat country height, kajang a high-end residency kat kajang, kira orang kaya je la boleh duduk situ...



aq : so im going back next week, can we meet?

puteri : sure, tp nak buat apa?

aq : saje jek, x boleh?

puteri : boleh jek.

aq : so i guess i'll pick u up at ur house? country height kn?

puteri : eh, x la i selalu lepak rumah makcik i dekat bukit mewah, kita jumpa sana jek..

aq: eh, biar betul minah ni? (monolog dalaman)

time tu aq da rasa pelik dah. Tapi aq layankan aje, maybe betul dia selalu lepak rumah makcik dia. aq pun teruskan perbualan.

puteri : i nak bagitau something ni...

aq : yea?

puteri : i memang selalu test lelaki yang i jumpa and u pun akan kena jugak nanti?

aq : (what the eff?) wut kind of test?

puteri : i selalu pakai topeng kalau jumpa orang baru, sebab i xnak diorang suka i just for my appearance.

aq : errr..what kind of mask? ultraman? pokemon?

puteri : x la, i akan pakai topeng so that i nampak tak cantik.

aq : err, kita jumpa nanti u xyah la pakai topeng, xley kecualikan i kew? ( aq layankan aje )

puteri : x boleh2, u pun kena test jugak, i pun akan sumbat span-span kat badan i so i nampak chubby skit. u x kisah kan? before ni i buat kat ramai lelaki lain, ramai yang xleh terima la pe yang i buat tu and ramai yang jumpa i sekali je lepas tu x contact da. i takut u jadi camtu je nanti.

aq : errr...pakai topeng sampai bila-bila kew?

puteri : x la, kalau u boleh tahan dengan i dalam 5-6 bulan, i akan bukak topeng i sebab i tau u bukan judge me from my apearrance :)

aq : errr...o.k.a.y.~

sebenarnya aq kisah and aq teringin gak tengok macam mana gaya topeng yang dia akan pakai tuh. so aq decide aq jumpa je la minah ni sekali. lagipun cuti aq bukan buat apa pun. so one day aq set la nak jumpa dia, dia just ajak jumpa dekat bus stop dekat dengan rumah "makcik" dia.

                                            mana date aq nih? tgh pakai topeng and sumbat span kew?

10 minit jugak aq tunggu dia kat bus stop tuh tetibe ada sorang gurl ni tegur aq...

puteri(not so puteri right now) : azri ea?

aq : err..yaa...n u?

puteri : ni puteri la.. :)

tetiba background aq jadi gelap time tu, senyap sunyi disertai bunyi serangga dan burung berkicauan. macam-macam yang aq fikirkan time tu. she's a totally different person wei! kalau betul pun dia pakai topeng, mesti dia upah make up artist yang lagi power dari make up artist erra dalam muvie hingga hujung nyawa ( erra jadi orang tua) akal fikiran manusia terendah pun tau yang dia memang tak pakai topeng or what so ever. tapi aq cool lagi, what kind of man i would be if i'd walked out when she need me the most kan, hahaha :p aq cuba start conversation tapi all i heard from her mouth is just a disturbed buzzing..

puteri : bbbBBBBZZZzzzzBBBbzzzzZZZ

aq : yea2 ( sambil aq text sms ngn member aq sebab aq dah xde mood time tu )

puteri : bBBBBZZZtttttttt BBBBZzzzTTTT

aq : yea2...( stil texting )

puteri : u kalau nk texting je blk rumah la!

aq: erk? ok2, i dah x text da, sorry baik kan aq, still berusaha menjaga hati dia.. haha

aq : betul ke u pakai topeng ni? nak tgk ic u boleh?

puteri : i xde ic, sebab i lahir dekat luar negara.

aq : (pfffttt..aq lahir luar negara jugak kot, ade jek ic, nak tipu tak beragak) aaaa...ok2

puteri : i nk tgk phone u kejap boleh x?

aq : err, ok...u nk buat pe?

puteri : camne ea nak bukak mesej dekat phone u ni?

aq : ha? buat pe nak tengok mesej i? xde2 x boleh2..( what the eff...nak tgk2 mesej pulak, gile ke ape )

pastu dia merajuk, dia blah dari situ. aq yang baik hati ni pergi la dekat dia and pujuk dia tapi aq still xnk tunjuk mesej aq kat dia...

puteri : alaaa :( kalau u xnk bagi tgk mesej u kena buat sumtin dulu.

aq: ape??

puteri : jom kita pergi kedai handphone jap, i nak beli sim card baru, n i nak u tuka no baru jugak..

aq : haa?! xnk la..nanti member2 i nak contact i camne..

puteri : bukan member tapi awek-awek kan?

aq : mana ada..membe lew~ ( ek ele minah ni, nak control-control aq apahal )

pastu at the end dia merajuk sekali lagi sebab aq tanak dengar cakap dia, kali ni dia pun berlalu pergi, makin lama makin  jauh dan hilang dari pandangan aq, hilang di celah-celah lorong rumah. tapi aq lepak dulu kat situ, rasa bersalah pulak kalau aq blah camtu jek, padahal aq da rasa menyampah gila da time tu tapi aq still boleh bersabar lagi la, pape pun aq dah anggap dia sebagai kawan walaupun indah khabar dari rupa..haha.

5 minit aq tunggu, tengok-tengok dia datang balik. dalam hati kecil aq mulalah berkata ( haha, minah ni..datang balik gak ko) tapi dia x pergi kat aq, dia duduk jauh sikit dari bus stop tu..ade la dalam 50 meter tapi still dalam pandangan mata aq la, maybe dia expect aq akan pergi sana lepas tu pujuk dia sekali lagi  kot. time tu aq memang da menyampah gila dah dengan minah ni. bila kesabaran aq dah mula hilang, aq pun terus masuk dalam kereta, start enjin dan berambus dari situ. lantak ko lah, mengada-ngada pulak. padahal aq rasa aq da cukup baik da kot x perli pasal topeng dia depan-depan dia.

agak jauh jugak la aq drive pastu ade sms masuk, puteri hantar sms...

" sampai hati u pergi camtu jek, padahal sebenarnya topeng i sikit lagi nak tertanggal time u pergi tadi...."

&*&^*&^*%^%$%^(*)(*@^%G@YGU@!! what the efff????? what the efff???? what the eff???? what the eff????

                                         ye2 saya lah puteri, cantik kan topeng saya?

aq sebenarnya bukan nak kutuk dia sebab dia buruk ke apa. tapi aq sedih sebab aq jugak orang yang takleh nak terima diri dia sendiri, kalau korang sendiri takleh nak terima orang lain camne pulak? ada jugak yang sanggup hidup dengan bayang-bayang orang lain dan aq terkejut dengan sejauh mana dia sanggup tipu orang lain just nak mempertahankan yang dia tu bukan la diri dia yang sebenar. just be yourself. sumpah aq ingat dia sms aq nak admit yang before ni dia tipu aq , tapi x. aq rasa background history dia pun dia tipu.

tak kisahlah korang tak cantik atau tak hensem tapi menyamar jadi orang lain isnt gonna help at all. lagi memburukkan keadaan ade lew. confident jek dengan diri sendiri tak boleh? confident is the new beauty kot :p orang xkan marah korang sebab korang buruk tapi orang memang akan marah kalau korang tipu. 

lepas tu memang aq x contact dia lagi la. tapi bila aq fikir-fikir balik, kelakar pun ada..hahaha :p 

16 comments:

Anonymous said...

wahhh ........

Jayllytaa said...

ahahhahahah...
baik ati awk pujok dia...
thats y dia dtg balik kt awk..
:)

Anonymous said...

kahkahkah~ puteri~alaaahai~
ape punye pompuan la uh but fucking awesome la cte u ni..hahaha.laen dr yg laen

che nur 'atikah said...

seryes lwk

Chimie Sushishashimiesz said...

hahahah~ its quite funny...
mmg mencabar k0wt minah 2..
kal0 i, da lempang2 da
xksh la dia lawa h0d0h xencem ke hape...
but,plz..just be urself sudah! pantang t0l~

Ain bintu Amir said...

hahahahahahh =D
adoi naseb tak baik. takpela, ramai lagi yg baik2 kat luar tu. merapu je stok cenggitu :P lol

~QoveZ~ said...

huuuhhhh...gila tul...haha...ak penah gak la mngalami situasi cmni...tp yg ni mmg lg gila la..hahahaha! siap ckp btopeng, ic xdo, bubuh span-span...cisss....what da fish tul!

whatiseeinlife said...

haha mmg wut the fish...jadi diri sndiri dah lew.. :p

diyanah dzai said...

haha, kelakar gila lahh awek tu :)
gelabahhhhh

Qausar said...

ahaha...next time pastikan org yg u jumpe tu doc..btl2 pakai topeng x??ahaha..cube u tarik2 topeng tuh..n tgk betapa besar kualiti topeng yg die pakai tu..eehehehe..kaya tol die an..puteri..puteri...

Whoda said...

ohemjay...xtaw nak ckap ape. lollsss! =p
menjatohkan maruah je ade la..adeyyyy

N said...

Wahahahahhaha AZriiiiiiii!!!! Cemana kau leh kalah ngan Puteri ni? Bape byk span dia sumbat kt badan dia? Ahahahaah *gelak guling2*

whatiseeinlife said...

eh2,mne ade aq kalah ngn die lew...
time tu xde la byk sgt die sumbat, sedang2 jek.. haha

Anonymous said...

ayie,,,, nanna... eyh i ingat lagi okay citer ni. OMG dia duduk dekat mane eyh. i lupa da. hahahaha. topeng ! f sgt !

Anonymous said...

hahhaa kelakar laa u azri..next time if u want to meet girl kali pertama u pun have to pakai topeng gak..biar dua dua tak kenal eachother..lagi adventure..u kena bengkok gak...in this world tak boleh terlalu lurus..tapi apa apa pun no matter wat in this situation..both kena ingat yang kita boleh kenal sape sape jekk...cuma if bercinta baru lah...lidah kelu seribu bahasa if jadi cam nii..hehehhe..the moral of the story...jumpa orang tu dulu before kita terlebih lebih borak..hehehe

My Name is Mar said...

HahahahahaXD
naseb be pu3 aku tak mcm ni. Kbtolan,puteri aku dari kajang gak and kebetolan ktorg kenal dari laman sosial gak. So,ada persamaan d c2.
Tapi,puteri aku lg cun r. HahahaXD

Post a Comment