whatiseeinlove

"True LOVE is like GHOSTS, which everybody talks about and few have seen"- La Rochefoucauld


"LIFE without LOVE is like a tree without BLOSSOMS or FRUIT"- Khalil Gibran

"to LOVE someone deeply gives u STRENGTH, being loved by someone deeply gives u COURAGES" -Lao Tzu

"LOVE is a PROMISE, love is a SOUVENIR, once given never forgotten never let it dissapear"- John Lennon

everyone had their own experienced on love and its a normal feeling for someone to have it,yes u can feel it everyday and u may fall in love for everyone u see. i read an article entitled HAKIKAT PERCINTAAN DALAM ISLAM, its written in there that love is a nuture feeling to have despite young or old because ALLAH provide us with an instinct to breed and desire to love an oppose gender known as gharizah Al-Nau'.

but sometimes love can be blind or someone can be blinded by love. so sepanjang hidup aq adelah jugak dgr cerite2 yang x bes pasal love ni. mostly dari kwn2 aq jugak, so sorry guys, pinjam jap crite korang nk post dlm blog aq..haha 

1st story...
aq ade kwn perempuan couple dgn this guy she knew for almost 3 years, tp couple baru 7 bulan n then break dgr2 sbb that guy ade gurl lain. they knew each other started from college so everything should be fine right, org kate kalau nk bercinta ngn seseorang biar start kwn dlu,bru mnde tu bole lame,haha btw here goes:

plingg!!(bunyi buzz ym)
gurl : oy
aq : oy back
gurl : i dpt offer g blajar ****,tp i x pegi
aq : asal plak?
gurl : my mom x bg,die suh i keje dlu.
aq : ouh okay, da ur mum ckp camtu mmg xley nk ckp pe la (aq pntang sket kalau mak da berkate2,kene ikut,haha :p)

..............then after a while aq blk mlaysia jumpe blk membe gurl aq ni,

gurl : i tringin la nk sambung blaja
aq : g apply lew,ur mum da bg ke kalau u nk sambung blaja?
gurl : actually dlu tu my ex x kasi sambung blaja sbb die jeles ( yes, her ex ade sorang bdk yg duduk dkat2 tmpat blaja yg die dpt tu)
aq : what the eff??!

WHAT THE EFF?! WHAT THE EFF?! WHAT THE EFF??!, byk2 kali aq ulang ckp tiga perkataan tu pun aq x paham ngn kputusan yg membe aq buat tu.

2nd story...
ni story salah sorang dr kwn aq,guy..kononnya gurl tu la everything nk buat sampai mati tapi tahan 4 bulan je kowt,huhu.

situation 1...
sms: i nk main futsal kul 11 jap ag..
gurl: ok,amik i blk keje dlu la kul 11,i nk ikut..
sms: okay(x lmbt kew nnt? what the eff? lyn je lew<--monolog dalaman)

...kul 11,tunggu blk keje..smpai die klua jam da kul 11.10

gurl: blk rumah jap la,i nk tuka baju kjap..kjap je
guy: ow okay (what the eff?! die xtau ke da lmbt ni?lyn2 <--sekali lagi monolog dalaman sahaja)
 
kt rumah,gurl tu pegi bersiap,tunggu...tunggu...tunggu..jam da kul 11.30,bru die klua..pastu mmg membe aq drive laju nk mampos ke tempat futsal,180 tu biase je time tu die kate,haha.sampai kt tmpat futsal...

gurl: u knape?! bwk laju2?! marah kt i la tu?! xleh nk sabar sket tunggu?!
guy: xde la,x marah pn..
gurl: i tau u marah kn, i xnk pegi la bia i duduk dlm kete je(sambil mengalirkan air mata)
guy: (fuck..kluar air mate ni lemah sket nih) x la...i x marah,jom la..
gurl: da2..u pegi je,biar i sorang kt sini.
guy: emm u x pegi i tunggu u kt sini la.

........................berlalulah 10 minit baru gurl tu ok n nk masuk...

guy:(pffft..last2 dpt main 10 minit jek)

situation 2
membe aq ni lepak ngn kitorg,bwk gf die skali...

gurl: u.da kul 12 ni,jom la blk
guy: ha? (what the eff?! bru lepak 30 mins kot)
gurl: yeee.. u tau kn i ade curfew
guy: ouh..ya..ok2 ( tau ade curfew nk jgk ikut lepak td)
kitorg: weh bro, nk g mne?
guy: anta gf aq blk jap,die xley stay lame.
kitorg: ek elle bru lepak kejap kot,jap ag ko dtg la blk.
guy: ouh ok2...

smpai kat rumah gurl die tu...

gurl: u pasni jgn ngengade nk pegi lepak ag pasni,trus blk.
guy: ha? npe plak? i lpak ngn laki kot
gurl: xde2,i x bpe suke sgt la diorg tu..jgn pegi blk,kalau pegi siap la u..
guy: ouh ok2 ( pfft..aq knal diorg lagi lame dr knal ko kot, ko plak nk judge diorg)

situation 3
gurl sms: u buat pe? jom klua g memane..mkn ke..
guy: x buat pe,skang da kul 3..kul 5 i ade hal, amek kete akak kt bengkel
gurl: ouh..xpe..sempat2
guy: ok siap la..jap ag i sampai

sampai kt umah gurl tu..gurl tu x siap ag tgh duduk melepak,jam da mnunjukkan pukul 3.30

guy: lew,npe x siap ag?
gurl: ok jap2..

10 minit, 20 minit, 30 minit, 40 minit..still no sign of her...

guy: u..lame lagi ke? nnt x smpat nnt..kul 5 i nk blk da.
gurl(dari tingkat atas): u mmg xley nk sabar kjap ea? i da nk siap kot..da la,xyh la kluar.
guy: emm ok la kalau da nk siap,jom la klua kjap,smpat ag ni(jam da kul 4.30)
gurl: da2 i da xnk kluar da..u blk je la,jgn cr i pasni.

guy: errk? (pfft..aq ckp leklok kot,yg die nk marah2 knape? aq sabar slame ni,rilek je die halau aq)
(sambil berlalu pergi dr rumah,dah mls nk pjuk n tawar hati...hoho)


3rd story...
cte ni aq ingat2 lupe,kalau salah sorry ea bro :) tp ni cte dr membe baik aq sendiri la...diorang ni mmg rapat gle..da lame la gak..2 tahun kot, sumpah aq ingt diorg da couple sampai la satu hari ni aq jmpe ngn membe aq ni..ktorg bedtime story...

guy: aq nk buat confession ni...
aq: knape syg? (haha..:p)
guy: sebenarnye aq x pnah couple pun ngn *****.
aq: seriously??
guy: aah..korang sume mesti ingt aq da couple ngn die kn,padahal x pnah pun.
aq: ko x pnah try?
guy: pnah tp everytime aq try,mesti die divert topic lain,ckp yg die x ready ag nk couple la,ape la
aq: ooo xpe la maybe die btul2 x ready ag..ko saba je la..
guy: masalahnye da lame gile kot,plus aq da buat mcm2 da(ape yg die buat xleh diceritakan coz this story would be so obvious)
aq: lek ler..risiko tinggi kot kalau couple.
guy: masalahnye aq stalk gak page die,die slalu open to relation kat other guys,kire cam bukan aq sorang je lew options die.
aq: ler then obvious la mmg die xde hati ngn ko.
guy: tp die cam pnah bg harapan kt aq.
aq: da la..lupe je la die..die cam memperbodohkan ko jew
guy: ok la..tp ko sebagai membe baik aq..ko kene delete die jgak dr fren list ko...
aq: ok..tadehal la syg(haha :p)

a few months later........
guy: weh..aq nk buat confession...sbnanye time dlu aq x delete pun die lagi,aq still contact ngn die..aq xley nk lupe die lagi la..
aq: WHAT THE EFF??! WHAT THE EFF??!

it will took a while too see d flaws once were in love, tp ok la kwn aq tu da bole lupe die..kot? haha

so theres a few example of how love can affected someone's life, honestly, im not the expertised on this myself as a matter of fact, aq pun xde gf lagi..haha but im only telling u what i see in my life when it comes to love,its sad to think that there are peoples who are willing to gave up their future just for some gurls/guys who arent promising to be ur soul mate till death, its sad to think that there are peoples who think they're worth of nothing when they failed in love, its sad to think when peoples are willing to sacrifice on everything just because of love...
aq bukan org yg anti-love,jujur ramai je membe2 aq yg happy ngn pasangan diorg masing2 skarang..just mls nk cite yg cantik2 tu..byk da rasenye korang ley tgk kt public n tv, pape pun yg penting theres a few definite love u can achieve on...

-love to ALLAH
-love to PARENTS
-love to FAMILY
-love to FRIENDS
-love to YOURSELF

:)

 
 

6 comments:

annekarmiella said...

like!

whatiseeinlife said...

thnx :)

anonxanon said...

nice post!

miSs puRpLe said...

like!! ^^

whatiseeinlife said...

thnx guuys :)

Anonymous said...

But..its different if we are in love!!!!!!!!!!

Post a Comment